Grøn Stær eller Glaucom

Handler kort sagt om, at trykket i øjet er for højt i forhold til, hvad synsnerven kan tåle. Det vil medføre at den langsomt mister sin funktion og synsfeltet indskrænkes. Dette kan være svært selv at opdage, før tilstanden er meget alvorlig

Diagnostik

I klinikken måles øjentrykket, synsfeltet (perimetri) og synsnerven fotograferes og vurderes. Kombineret med en klinisk undersøgelse af øjet, kan det afgøres om du har grøn stær. Det således ikke kun øjentrykket der afgøre, om man har grøn stær.

Behandling

Behandlingen tilsigter, at nedsætte øjentrykket for at reducere belastning af synsnerven. Øjendråbebehandling er i dag, en effektiv behandling mod grøn stær og forhøjet øjentryk.

Klinikken tilbyder SLT laser (se behandlinger- grøn stær) mod grøn stær og  det er en enkel og smertefri behandling.  Den kan medføre at man ikke skal dryppe sine øjne dagligt. SLT Laser behandling virker desværre ikke på alle øjne, hvorfor nogen forsat bruge øjendråber eller anbefales at påbegynde dette. I få tilfælde kan operation kan komme tale, hvis ikke anden behandling virker. Dette forgår på Glostrup øjenafdeling, da det er sjældent.